Karácsonyra kaptam 4 szakácskönyvet, és szilveszterkor le is teszteltem ebből hármat. Ez a recept a Csokoládés finomságok aranykönyve-ből való, annyi változtatással, hogy csökkentettem a keményítő mennyiségét. Nekem az íze a vaníliás karikára emlékeztet, amit nagyon szeretek. Hamar elfogyott :)
Hozzávalók: - 300 g finomliszt
- 10 dkg keményítő
- 360 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 ek vaníliaeszencia
- csipet só
- étcsokoládé
- fehér csokoládé
A sütőt 180 fokra előmelegítem, és kibélelek 2 tepsit sütőpapírral. A lisztet a sóval és a keményítővel összekeverem egy nagy tálban. A vajat, porcukrot és vaníliaeszenciát egy másik edényben habos krémmé keverem. A krémet a lisztes keverékhez adom és összedolgozom. A nyomózsákba 1-1,5 cm-es csövet teszek és beletöltöm a tésztát. Rudakat nyomok az előkészített tepsire 5 cm-es távolságokat hagyva. 10-12 percig sütöm, amíg pirulni kezd a széle. Amikor kihűltek olvasztott fehér és étcsokoládécsíkokat húzok rájuk, és hagyom megdermedni.
Bon appétit!
1 megjegyzés:
nem nagyon gyulnek itt a dolgok, teso! tessek fozni finomakat! :o)
Megjegyzés küldése