Kellemes ünnepeket!
Mindenkinek kellemes ünnepeket és sok finom falatot kívánok!Az én szaloncukor verzióm:Már régóta gondolkoztam, hogy milyen legyen, mit rakjak bele. Azt tudtam hogy marcipános lesz, mert azt nagyon szeretem. 2 napja végre rászántam magam, hogy elkezdjem(és végre nem éjfélkor jutott az eszembe).Hozzávalók:- 35 dkg marcipán (Szamos)
- 15 dkg minimum 55%-os étcsokoládé(én Belcolada-t használtam)
- 1 marék pirított mandula
- 1 nagy ek kandírozott narancshéj
- 1 marék aszalt áfonya
Összegyúrjuk a marcipánt, hogy jobban formázható legyen, kinyújtjuk, kb 1 cm vastagra. A felére rászórjuk az összevágott mandulát, narancshéjat és apróravágott áfonyát. Ráhajtjuk a másik felét és így is nyújtjuk egy kicsit. Utána összegyúrjuk, 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, csíkokat vágunk belőle. Ezekből hurkákat gyúrunk és szaloncukor méretűre vágjuk. Ezeket vonjuk be olvasztott csokoládéval. A csokoládét temperálhatjuk is, úgy szebb lesz, miután megdermed. Végül szép karácsonyi papírba tekerjük őket. Bon appétit!
1 megjegyzés:
BUEK, meg minden, iden nem irsz?
Kovetelem a jogaimat olvasok neveben! :o)
Megjegyzés küldése