Már régóta nem veszek a boltban vaníliáscukrot, mert semmi köze az igazi vaníliához. Ebben tényleg vanília ízesíti a cukrot, és bármeddig eláll jól zárható dobozban, üvegben.
Hozzávalók:
- 1 kg porcukor
- 3 vaníliarúd
Ketté vágjuk a vaníliarudakat, kikaparjuk a belsejét, a vaníliát (ami maradt) apróbb darabokra vágjuk. Egy mákdarálóban kevés cukorral porrá őröljük, és összekeverjük a maradék cukorral.
Ha van nagyobb robotgéped, ami erős, az egészet csinálhatod abban is, de nekem a mákdaráló tudta legjobban felaprítani a vaníliát, és a maradék cukrot elég ha csak jól összekeverjük vele.
2 megjegyzés:
Mákdaráló? Olyan igazi régi tekerős?
Nem, én egy régi orosz elektromos darálót használok. kb olyan amit manapság is lehet kapni.
Megjegyzés küldése