2008. december 6., szombat

Házi vaníliáscukor


Már régóta nem veszek a boltban vaníliáscukrot, mert semmi köze az igazi vaníliához. Ebben tényleg vanília ízesíti a cukrot, és bármeddig eláll jól zárható dobozban, üvegben.

Hozzávalók:

  • 1 kg porcukor
  • 3 vaníliarúd

Ketté vágjuk a vaníliarudakat, kikaparjuk a belsejét, a vaníliát (ami maradt) apróbb darabokra vágjuk. Egy mákdarálóban kevés cukorral porrá őröljük, és összekeverjük a maradék cukorral.

Ha van nagyobb robotgéped, ami erős, az egészet csinálhatod abban is, de nekem a mákdaráló tudta legjobban felaprítani a vaníliát, és a maradék cukrot elég ha csak jól összekeverjük vele.


2 megjegyzés:

chriesi írta...

Mákdaráló? Olyan igazi régi tekerős?

Kiskiflee írta...

Nem, én egy régi orosz elektromos darálót használok. kb olyan amit manapság is lehet kapni.