Gondban vagyok ennek a mártás-szósznak a megnevezésével. Ahány helyen találkozom vele, mindenhol máshogy hívják. Mozikban nachos a becses neve, áruházakban tortillához árulják "dip"-ként, az eredeti recept neve pedig taco szósz volt. A lényeg viszont az, hogy nagyon finom. A házi készítésű sokkal jobban eteti magát, nem túl fűszeres, épp annyira hogy nem tudom abbahagyni. Szilveszterkor próbáltam ki először és nagy sikere volt. Chili nélkül készítettem, de aki szereti ha ég a szája, csak adjon hozzá egy egészséges méretű chilipaprikát apróra vágva.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej hagyma
- fél fej piros kaliforniai parika (nagyobb méretű)
- fél fej zöld kaliforniai parika (nagyobb méretű)
- 2 konzerv hámozott paradicsom (legjobb a darabolt)
- 2-4 gerezd fokhagyma
- mozsárban törött koriander
- őrölt kömény
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kis ek cukor
- 2 kupaknyi ecet(15 %-os)
5 megjegyzés:
I'm a snapdragon, too :o)
Tuti kis recept. Nem sok kicsit az a 4 fej fokhagyma? nem inkább gerezd?
Bocsi, igazad van:) kicsit punnyadtan írtam:) javítom
Szia!
Nagyon jó a recept!
köszi
Tökéletes párosítás a paradicsom, a koriander, a kömény, és a paprika. Zseniális ízharmóniát alkotnak így négyen! :)
Megjegyzés küldése