Brownie
Az eredeti recept Nigellla szakácskönyvéből való (Hogyan váljunk házi istennőké), de változtattam rajta egy kicsit. Finom és könnyen elkészíthető. És csupa csoki. Nyamm! Hozzávalók:- 190 dkg margarin
- 190 dkg étcsokoládé
- 3 nagy tojás
- 1 ek vaníliakivonat
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csipet só
- 150 dkg vágott dióbél - A diót én nem szoktam apróra vágni csak olyan rusztikusra. Szeretem amikor nagy diódarabokkal találkozom a sütimben.
- fél csomag sütőpor
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A margarint és csokit olvasszuk össze egy lábasban. Hagyjuk hűlni. Egy tálban verjük fel a tojásokat a cukorral és vaníliával. Egy másik nagyobb tálban a lisztet a sóval és sütőporral keverjük össze. Adjuk hozzá a tojásos és csokis keveréket is, majd végül a diót. Dolgozzuk egyenletes tésztává. Majd öntsük a formába. Kb. 25 percig süssük. A külseje ropogós legyen, de még picit ragadhat ha beleszúrunk egy fogpiszkálót. Bon appétit!
2 megjegyzés:
látom csak megszerelted a blogot :-)
Igazából nem csináltam semmit...
Megjegyzés küldése