2009. január 9., péntek

Brownie

Az eredeti recept Nigellla szakácskönyvéből való (Hogyan váljunk házi istennőké), de változtattam rajta egy kicsit. Finom és könnyen elkészíthető. És csupa csoki. Nyamm!

Hozzávalók:
  • 190 dkg margarin
  • 190 dkg étcsokoládé
  • 3 nagy tojás
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 150 dkg vágott dióbél - A diót én nem szoktam apróra vágni csak olyan rusztikusra. Szeretem amikor nagy diódarabokkal találkozom a sütimben.
  • fél csomag sütőpor
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A margarint és csokit olvasszuk össze egy lábasban. Hagyjuk hűlni. Egy tálban verjük fel a tojásokat a cukorral és vaníliával. Egy másik nagyobb tálban a lisztet a sóval és sütőporral keverjük össze. Adjuk hozzá a tojásos és csokis keveréket is, majd végül a diót. Dolgozzuk egyenletes tésztává. Majd öntsük a formába. Kb. 25 percig süssük. A külseje ropogós legyen, de még picit ragadhat ha beleszúrunk egy fogpiszkálót. Bon appétit!

2 megjegyzés:

Lilla írta...

látom csak megszerelted a blogot :-)

PetitePomPom írta...

Igazából nem csináltam semmit...