2011. február 21., hétfő

Omlós(z) csokis keksz

Tegnap jött a nagy family búcsúztatni, így kellett vmi egyszerű, finom keksz recept. Martha Stewart honlapján találtam az eredetijét ennek a receptnek, nagyon bevált, és nem is túl édes. Én a cup-okat egy Ikeás mérőedénnyel mértem, aminek az oldalán van ilyen mértékegység, megkímél az átszámolgatástól.

Hozzávalók:
  • 2 1/4 cup finomliszt
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 250 g szobahőmérsékletű margarin
  • 1 cup kristálycukor
  • 1/2 cup barnacukor
  • 1 mk só
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 2 tojás
  • 2 cup étcsokoládé lencse (én Callebaut csokit használtam) 
Egy kis tálban a lisztet összekeverem a szódabikarbónával. Egy nagyobb tálban a margarint az összes cukorral krémesre verem. Kisebb fokozaton hozzáadom a sót, vaníliakivonatot és a tojásokat, és kb. egy percig keverem, amíg egynemű nem lesz a massza. Ezután belekeverem a lisztes keveréket, és végül a csokoládét is. Sütőpapírral bélelt tepsiben teáskanállal formázott kis halmokat rakok, legalább 2 ujjnyi távolságot hagyva a sütik között. 180 °C-on légkeveréses sütőben 9 percig sütöm. Akkor jó ha a széle már barnul, de a közepe még nagyon puha. Így lesz jó, mire kihűl, addigra pont jó lesz az állaga, ha tovább sütjük kiszárad. Bon appétit!

1 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Nagyon szeretem az ilyen kekszeket:-)