Tegnap jött a nagy family búcsúztatni, így kellett vmi egyszerű, finom keksz recept. Martha Stewart honlapján találtam az eredetijét ennek a receptnek, nagyon bevált, és nem is túl édes. Én a cup-okat egy Ikeás mérőedénnyel mértem, aminek az oldalán van ilyen mértékegység, megkímél az átszámolgatástól.
Hozzávalók:
- 2 1/4 cup finomliszt
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 250 g szobahőmérsékletű margarin
- 1 cup kristálycukor
- 1/2 cup barnacukor
- 1 mk só
- 2 tk vaníliakivonat
- 2 tojás
- 2 cup étcsokoládé lencse (én Callebaut csokit használtam)
Egy kis tálban a lisztet összekeverem a szódabikarbónával. Egy nagyobb tálban a margarint az összes cukorral krémesre verem. Kisebb fokozaton hozzáadom a sót, vaníliakivonatot és a tojásokat, és kb. egy percig keverem, amíg egynemű nem lesz a massza. Ezután belekeverem a lisztes keveréket, és végül a csokoládét is. Sütőpapírral bélelt tepsiben teáskanállal formázott kis halmokat rakok, legalább 2 ujjnyi távolságot hagyva a sütik között. 180 °C-on légkeveréses sütőben 9 percig sütöm. Akkor jó ha a széle már barnul, de a közepe még nagyon puha. Így lesz jó, mire kihűl, addigra pont jó lesz az állaga, ha tovább sütjük kiszárad. Bon appétit!
1 megjegyzés:
Nagyon szeretem az ilyen kekszeket:-)
Megjegyzés küldése