Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g liszt
- 100 g margarin
- 20 g porcukor
- 1 db tojássárga
- 40 g tej
- csipet só
- 8 g friss élesztő
- 1 g sütőpor
A töltelékhez:
- 200 g finomra darált dió
- 300 g baracklekvár - legjobb a házi
- 1 tk fahéj
- 1 db citrom reszelt héja (vagy több :) )
- vaníliás cukor
1 tábla (100 g) jó minőségű étcsokoládé
A tészta összes hozzávalóját kimérem egy tálba és összegyúrom. Én precízen mérleg segítségével 5 egyenlő részre osztom, de hagyatkozhatunk a szemünkre is. Amíg összekeverem a tölteléket, a tészta mehet a hűtőbe. Én egy 30x24 cm-es szilikonos formában szoktam megsütni, könnyű belőle kivenni, és nem ragad bele. Akkorára nyújtom a tésztát, mint a forma, talán egy pindurit nagyobbra. Erre jön az első adag töltelék (amit összesen 4 részre kell osztani), jöhet a következő réteg tészta majd töltelék, és így tovább, végül az ötödik lap tészta. Közben a sütőt 180°C-ra melegítem elő. A tészta tetejét megszurkálom villával és mehet is a sütőbe 45-50 percre. Érdemes hamarabb is ránézni, minden sütő másképp süt. Ha megsült, megvárom míg teljesen kihűl és ekkor a tetején egyenletesen elosztom az olvasztott csokoládét. A csokit gőz fölött is olvaszthatjuk, vagy aki bátor és rutinos :) az mikróban is olvaszthatja. 10 másodpercekre rakjuk be a csokit(nem fél tálban) , közötte nézzük meg az állagát és kevergessük alaposan, nagyon hamar megolvad. Megvárom míg megdermed a tetején a csoki és lehet is szeletelni. Bon appétit!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése