Sokáig kerestem egy olyan receptet, ami igazán sajtos és finom. Nigella ezt a problémámat (is) megoldotta, karácsonyi receptjével. Olyan amilyennek lennie kell, nagyon sajtos :)
Hozzávalók:
- 90 g vaj
- 75 g liszt
- 1 tk dijoni mustár
- 250 ml sűrített tej(nem cukros!)
- 750 ml tej
- 140 g emmentáli - lereszelve
- 150 g cheddar - lereszelve
- 40 g parmezán - lereszelve
- 500 g makaróni tészta
- só
Félig főzd meg a tésztát. A vajat olvaszd meg egy lábasban, add hozzá a lisztet és kevergesd 5 percig. Add hozzá a mustárt, majd vedd le a tűzről és apránként öntsd hozzá a sűrített tejet és a tejet, míg egynemű masszát nem kapunk. tegyük vissza a tűzre és adjuk hozzá a reszelt sajtokat, de hagyjunk meg annyit amivel majd megszórjuk a tetejét. Ha szépen összeolvadt a keverék, sózzuk ízlés szerint és keverjük össze a tésztával. Kivajazott tepsiben a maradék sajttal megszórva 220 C fokon süssük 15-20 percig, amíg szépen megpirul a teteje. Bon appétit!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése