2010. január 16., szombat

Sajtos makaróni

Sokáig kerestem egy olyan receptet, ami igazán sajtos és finom. Nigella ezt a problémámat (is) megoldotta, karácsonyi receptjével. Olyan amilyennek lennie kell, nagyon sajtos :)

Hozzávalók:
  • 90 g vaj
  • 75 g liszt
  • 1 tk dijoni mustár
  • 250 ml sűrített tej(nem cukros!)
  • 750 ml tej
  • 140 g emmentáli - lereszelve
  • 150 g cheddar - lereszelve
  • 40 g parmezán - lereszelve
  • 500 g makaróni tészta
Félig főzd meg a tésztát. A vajat olvaszd meg egy lábasban, add hozzá a lisztet és kevergesd 5 percig. Add hozzá a mustárt, majd vedd le a tűzről és apránként öntsd hozzá a sűrített tejet és a tejet, míg egynemű masszát nem kapunk. tegyük vissza a tűzre és adjuk hozzá a reszelt sajtokat, de hagyjunk meg annyit amivel majd megszórjuk a tetejét. Ha szépen összeolvadt a keverék, sózzuk ízlés szerint és keverjük össze a tésztával. Kivajazott tepsiben a maradék sajttal megszórva 220 C fokon süssük 15-20 percig, amíg szépen megpirul a teteje. Bon appétit!

Nincsenek megjegyzések: