2009. március 12., csütörtök

500 város sötétül el a Föld Óráján


Olyan ikonikus épületek fognak elsötétülni a Föld Órájára, mint a Merlion Szingapúrban, a hong kongi Fények Szimfóniája, vagy a Burj Al Arab Dubaiban, s velük együtt a nyugati világ leghíresebb látnivalói, mint a párizsi Eiffel-torony, a megváltó Krisztus szobra Rio de Janeiroban, a Sydney Opera, vagy las vegasi MGM kasznó.



A Föld Órája igazgatója, Andy Ridley szerint a Föld Órája támogatásának globális növekedése egyszerűen rendkívüli. "A Föld Órája üzenete a világ minden tájáról összehozza az embereket. Aucklandtől Hawaii-ig, Fokvárostól Szentpétervárig mindenki egyként a világítás lekapcsolásával szavaz a klímaváltozás ellen." tette hozzá Andy Ridley.


A nemzetközi HSBC bank ígéretet tett arra, hogy világszerte 33 országban kapcsolják le a villanyokat fiókjaiban a Föld Órájára. A bútorgyártó IKEA figyelemfelkeltő kampányba kezdett nem csak hazájában, Svédországban, de olyan távoli helyeken is, mint Kína.


A vállalatok, országok és magánemberek támogatásával a Föld Órája 2009 elérheti, hogy március 28-án a fények lekapcsolásával egymilliárd ember szavazzon a klímaváltozás elleni harcra.


Magyarországon, is sorra csatlakoznak a Föld Órájához a magánszemélyek, települések és szervezetek. Az ország sok városa és községe jelezte részvételi szándékát. Siófok városa már csatlakozott és nagyon valószínű, hogy Budapest fényei is el fognak sötétülni.


Csatlakozz Te is a programhoz, kapcsold le világítást otthonodban egy órára március 28-án, szombaton este fél kilenckor!



Teljes cikk: http://www.gazditkeresek.hu/web/hir.php?hir_id=108


Sign up for Earth Hour! - I VOTE EARTH: Nóra Köcski

Earth Hour 2009 by WWF - Sign up for Earth Hour!

1 megjegyzés:

glutenmenTeso írta...

kovetelem a bonbonokat!