Tipp: Ha érzékeny vagy a gluténra ellenőrizd, hogy a sütőporban van-e, sok fajta tartalmazza. Használj helyette szódabikarbónát.
Hozzávalók:
- 62 g kukoricaliszt
- 62 g rizsliszt
- 1 tk sütőpor vagy szódabikarbóna
- 100 g cukor
- 2 ek méz
- 50 g apróra vágott mogyoró
- 1 tojás
- negyed tk őrölt szegfűszeg
- 1 tk mézessüti fűszer
- fél tk őrölt fahéj
- 2 tk reszelt citromhéj
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól eldolgozzuk. 20 percre betesszük a hűtőbe. Majd amikor kivettük, fólia között (mert nagyon ragad) 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk és formázzuk (kedvünk szerint), közben ha szükséges utánalisztezünk. A sütőpapírral bélelt tepsibe 5 cmes távolságokra elhelyezzük, és 180 fokos előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
Készülhet finomliszből is, akkor nem kötelező a hűtő, csak ha nagyon ragad, és lisztezett nyújtódeszkán is dolgozhatunk vele.
Készülhet finomliszből is, akkor nem kötelező a hűtő, csak ha nagyon ragad, és lisztezett nyújtódeszkán is dolgozhatunk vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése